17.4 C
Koprivnica
Subota, 2. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bakin recept

Znate li kako kiseliti kupus kod kuće? Evo najboljeg recepta
Z

Od variva do sarme, ova zimska delicija daje nam mnogo opcija za pripremu

Ne propustite

Jesensko razdoblje idealno je za pripremu zimnice! No, jedna se namirnica izdvaja od svih ostalih, a to je ukiseljeni kupus.

Od variva do sarme, ova zimska delicija daje nam mnogo opcija za pripremu.

U nastavku saznajte bakin recept za kiseljenje kupusa.

Sastojci: 

  • 30 kg kupusa
  • 2 kg soli
  • voda po potrebi

Priprema: 

Prvi korak je da zreli kupus, čvrstih glavica očistite od oštećenih listova. Zatim, nožem izdubite “korijen”, nakon čega udubljenje ispunite solju. Dno bačve posuti sa soli i na to posložite posoljene glavice kupusa.

Nakon što ste posložili sav kupus u bačvu još dodatno posolite sadržaj bačve i dodajte vodu. Ne trebate uliti punu bačve vode jer će te na nju staviti uteg (kamen, vrećice s vodom, boce s vodom ), a prije stavljanja utega dobro je staviti i pritiskivač.

Nakon nekoliko dana kupus treba prekontrolirati i dodati vode, ako je potrebno, a u sljedećim danima skupljati pjenu koja se stvara na površini vode.

Ponekad je potrebno oprati i utege. Kupus spremljen tako, u dobrom prostoru može trajati do kasnoga proljeća, ako ga zbog visoko vrijednih sastojaka i finoće prije toga ne potrošite.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prijepodne u centru

FOTO/VIDEO Posebna “rođendanska” špica u Koprivnici, atmosfera je predobra

Koprivnička špica danas je u znaku Dana grada. Tako su brojni građani ispunili centar kako bi pogledali razne nastupe,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×