7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stožer civilne zaštite

U ožujku se smanjuje broj punktova za cijepljenje, a prorjeđuju se i termini testiranja
U

U dogovoru s ravnateljima osnovnih škola s područja županije, ponovno se daje mogućnost organizacije svih planiranih oblika izvanučioničke nastave i županijskih razina natjecanja koja će se održati kontaktno u školama domaćinima

Ne propustite

Županijski Stožer civilne zaštite raspravljano je danas o epidemiološkoj situaciji na području županije, organizaciji cijepljenja i testiranja.

Uvodno je načelnik Stožera Ratimir Ljubić, predstavio aktualnu epidemiološku situaciju,
naglasivši kako je broj novooboljelih i dalje u opadanju. Članovi Stožera zatim su raspravljali kako se, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola s područja županije, ponovno daje mogućnost organizacije svih planiranih oblika izvanučioničke nastave i županijskih razina natjecanja koja će se održati kontaktno u školama domaćinima, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Što se tiče cijepljenja, Ljubić je izvijestio kako će se kroz ožujak broj punktova
smanjiti pa će tako biti organizirani punktovi u Koprivnici 5. i 19. ožujka od 8 do 11 sati,  u Đurđevcu 11. ožujka od 14 do 16 sati te u Križevcima 25. ožujka od 14 do 16 sati. Pritom, građani se i dalje mogu cijepiti kod liječnika obiteljske medicine i u Zavodu za javno zdravstvo.

Ljubić se osvrnuo i na dopis Ministarstva zdravstva koji se odnosi na molbu za dodatnim aktivnostima i poticanje cijepljenja u onim općinama u kojima je postotak procijepljenosti manji od 40 posto te je kazao kako će se pokušati potaknuti mještane da se cijepe. U dogovoru s načelnicima, bit će organiziran mobilni tim koji će građanima biti na
raspolaganju kako po pitanju cijepljenja, tako i po pitanju savjetovanja.

Isto tako, zbog pada broja testiranja na koronavirus, prorijedit će se termini testiranja  u
Križevcima i u Đurđevcu u kojima će se testiranje provoditi utorkom i četvrtkom, a dok će u Koprivnici  i dalje biti dostupno na drive-in punktu na Sajmištu od ponedjeljka do subote. Testiranje brzim antigenskim testovima i dalje se provodi i u ordinacijama liječnika obiteljske medicine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×