26.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ISTRAŽIVANJE

U pandemiji se povećala upotreba kanabisa, dok je konzumacija ‘klupskih’ droga u padu
U

Internetska anketa provedena je između ožujka i travnja 2021. godine kada je većina ispitanika bila pod mjerama lockdowna izazvanim uslijed epidemije koronavirusa.

Ne propustite

Europska agencija za droge (EMCDDA) provela je zanimljivo istraživanje o konzumaciji kanabisa, MDMA i ecstasyja tijekom ograničenja koja su rezultat pandemije koronavirusa, donosi rtl.hr.

Internetska anketa provedena je između ožujka i travnja 2021. godine kada je većina ispitanika bila pod mjerama lockdowna izazvanim uslijed epidemije koronavirusa. Istraživanje je provedeno u 30 zemalja između gotovo 50 000 osoba starijih od 18 godina.

Prema rezultatima istraživanja, tijekom lockdowna ispitanici su najviše konzumirali kanabis, nakon toga MDMA i ecstasy, kokain i amfetamin. Najčešći motivi za konzumaciju kanabisa bili su opuštanje, osjećaj napušenosti i pomoć pri spavanju, dok su za MDMA i ecstasy to bili euforični i društveni učinci.

Zaključak istraživanja je da se upotreba kanabisa u vrijeme lockdowna povećala, dok se upotreba takozvanih ‘klupskih’ droga poput MDMA i ecstasyja smanjila.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi završeni

Podravska općina dobila novu, 424 metra dugu pješačku stazu, vrijednost skoro 160 tisuća eura

Završeni su radovi na izgradnji pješačke staze u naselju Gola. Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×