12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U petak u Njemačkoj izvlačenje skupina Lige prvakinja
U

Ne propustite

U petak će se znati s kim će Podravka Vegeta biti u jednoj od četiri skupine u sezoni 2012/2013. natjecanja u Ligi prvakinja. U Herzogenaurachu u sjedištu Adidasa u Njemačkoj nedaleko Nürnberga, u 11 sati obavit će se izvlačenje za mušku i žensku Ligu prvakinja.

 

Kao što je poznato ženska LP počinje 13/14. listopada. Podravka Vegeta u trećoj je jakosnoj skupini, a na izvlačenju će je predstavljati direktorica Božica Palčić i tajnica Ljerka Vresk, uz nazočnost glasnogovornika, odnosno urednika web stranice.

Nositelji skupuina su europski prvak Budućnost (Crna Gora), Larvik (Norveška), Györ (Mađarska) i Oltchim (Rumunjska).

U drugoj jakosnoj skupini su Randers (Danska), Krim Mercator (Slovenija), Dinamo (Rusija) i Thüringer (Njemačka).

Logika je da bi iz prve grupe Podravki Vegeti kao nositelji bolje odgovarali Larvik ili Budućnost, nego Györ i Oltchim, a iz druge grupe bolje Krim i Thüringer, nego Randers i Dinamo.

U trećoj jakosnoj skupini su uz Podravku Vegetu Hypo Nö (Austrija) i Sävehof (Švedska) te pobjednik Wild Card natjecanja (Zvezda iz Rusije, Issy Paris Handball iz Francuske i Leipzig iz Njemačke). Te ekipe ne mogu se sastati međusobno.

Četvrta jakosna skupina bit će sastavljena od kvalifikanata. U utorak je u Beču obavljeno izvlačenje skupina kvalifikacija. U grupi 1 su Viborg (Danska, Bera Bera (Španjolska), Gdynia (Poljska) i LC Brühl (Švicarska). U grupi 2 su Byasen (Norveška), Buxtehuder (Njemačka), Dalfsen (Nizozemska) i Metalurg (Makedonija). U trećoj kvalifikacijskoj skupini su U Jolidon Cluj (Rumunjska), Rostov Don (Rusija), Zaječar (Srbija) i Muratpaša Belediyesi (Turska). Pobjednici kvalifikacija u te tri skupine ulaze u četvrtu jakosnu skupinu Lige prvakinja. Četvrta ekipa te skupine bit pobjednik iz dvije utakmice play off dvoboja Iuvente (Slovačka) i FTC (Mađarska).

Na našim stranicama u petak objavit ćemo rezultate izvlačenja, fotografije, kao i reakcije na ždrijeb.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×