U Peterancu i Drnju nastupila književnica Željka Horvat-Vukelja

19:53h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica ''Fran Galović''

U sklopu programa ”Bibliobus vam dovodi u goste…” u ponedjeljak su održani književni susreti s učenicima Osnovne škole ”Fran Koncelak” Drnje. Susreti su održani u Područnoj školi Peteranec i u društvenom domu u Drnju, a gošća je bila istaknuta dječja književnica, vrsna pripovjedačica i autorica pričokaza Željka Horvat-Vukelja.


Željka Horvat-Vukelja u goste uvijek dolazi sa svojom čarobnom ljubičastom torbom Ljubicom Torbić. U torbi su brojne priče koje nepogrešivo očaravaju i djecu i odrasle, a na susretima u Peterancu i Drnju publika je imala priliku čuti i stare, već objavljenje priče, ali i nove koje se još nisu našle u tisku.

Tako je u Drnje i Peteranec ovaj put doputovala priča o ježu Žinku koji nije želio ići u školu, o zaljubljenom paru jablanu i brezi, o kamionu-mješalici koji danju radi beton, a noću miješa i peče kolače. Našla se tu i priča o tome kako se pripovjedačica sprijateljila sa svojom čarobnom torbom Ljubicom Torbić, o tome kako je samoljepljiva vrpca nastojala zauvijek spojiti prijatelje, a saznali smo i kako je nastao pljesak te koliko vrsta pljeska postoji… Naposljetku je izvrsno raspoložena publika od književnice dobila čiste petice za pljeskanje, znanje, lijepo ponašanje i pristojan izlazak iz dvorane po završetku susreta.

”Bibliobus vam dovodi u goste…” program je Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” Koprivnica u okviru kojega pokretna knjižnica svake godine nastoji dovesti dječje književnike ili kazališne predstave u po nekoliko škola u manjim mjestima širom županije, uz koje bibliobus ima svoja stajališta. Bibliobus će ponovo dovesti u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije na proljeće, u svibnju 2016.

čitam...