projekt igraonica sreće

U pitomačkoj Potočnici završen projekt koji je omogućio bolje usluge i duže radno vrijeme vrtića

Izvrsni rezultati pokazuju da projekt može služiti kao poticaj donosiocima odluka za buduće slične programe u dječjem vrtiću.

09:52h
0
Foto: Općina Pitomača

U dječjem vrtiću Potočnica održana je završna konferencija projekta Igraonica sreće koji se provodi u suradnji s Općinom Pitomača. Cilj je unaprijediti usluge i produljiti radno vrijeme vrtića kako bi se omogućila bolja ravnoteže poslovnog i obiteljskog života stanovnika općine koji koriste usluge predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projekt je vrijedan preko 801 tisuću kuna, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak od 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Traje od prosinca 2018. zaključno do kraja svibnja 2021.

Rezultat je produljeno radno vrijeme do 18 sati. Na tjednoj bazi provođeno je pet različitih posebnih programa za korisnike vrtića. Djeca su se, tako, mogla uključiti u dramsko-lutkarsku, ekološku radionicu, program učenja engleskog jezika, glazbenu i sportsku igraonicu.

Za potrebe provođenja radionica nabavljena je oprema, namještaj, didaktički materijali, glazbala, sportska oprema, potrošni materijali i stručna literatura, a odgojiteljice su dobile priliku usavršiti svoje kompetencije kroz različite edukacije.

Kako bi se utvrdilo zadovoljstvo korisnika, provedeno je anketno istraživanje među roditeljima i djecom koja pohađaju radionice u sklopu projekta. Zadovoljstvo roditelja radionicama, prema rezultatima ankete, je odlično, na ljestvici od jedan do pet sve su provedene radionice ostvarile ukupnu ocjenu odličan. Djeca su oduševljenje radionicama izrazila u 90% slučajeva.

Izvrsni rezultati pokazuju da projekt može služiti kao poticaj donosiocima odluka za buduće slične programe u dječjem vrtiću.

Foto: Općina Pitomača
Foto: Općina Pitomača
Foto: Općina Pitomača

čitam...