16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U planu intermodalni terminal koji bi povezao autobusni i željeznički javni prijevoz
U

Ne propustite

U Gradu Koprivnici s nestrpljenjem očekuju rezultate evropskog natječaja Civitas plus dva, na koji su – zajedno s Čazmatransom i Hrvatskim željeznicama, prijavili projekt  Intermodalnog putničkog transportnog terminala. Ideju je pojasnio gradonačelnik Zvonimir Mršić:

“Da se objedini mjesto ukrcaja na javni transport, a da se onda tu može putnika savjetovati koji mu je najoptimalniji način transporta. Što znači da li je to željeznica, da li je to autobus, da li je to neki oblik car sheringa, da li je to neki oblik bicikla ili ne znam čega i pružit mu neke druge usluge u transportu.“

Autobusni i  željeznički kolodvori bi trebali biti povezani u jednu cjelinu. Prostor iza pruge, na području Zagrebačke bio bi iskorišten za parkiralište i s kolodvorima bi bio  povezan pothodnikom koji bi bio izgrađen ispod svih kolosijeka. Osim za dolazak u Koprivnicu, javni bi prijevoz bio organiziran i u samom gradu, te povezivao intermodalni terminal s najvažnijim točkama, poput centra, kampusa, bolnice. Rezultati natječaja, od kojega se u gradu Koprivnici iznimno mnogo očekuje, bit će objavljeni najkasnije do kraja ove godine.

tekst: Radio Drava

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×