8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GRADONAČELNIK PREDSTAVIO

U pola godine prijavili 23 projekta ukupne vrijednosti 34 milijuna kuna
U

Natječaji su objavljeni na Staru godinu, a mi smo se prijavili u nedjelju 2. siječnja 2022. godine i još čekamo rezultate - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči

Ne propustite

Đurđevački vijećnici podržali su izvješće gradonačelnika Hrvoja Jančija za prvih šest mjeseci rada u tekućoj godini.

– Prvih šest mjeseci ove godine intenzivno se radilo na pripremi i provedbi europskih projekata, s obzirom na raspisane natječaje Nacionalnog programa oporavka i otpornosti i na natječaje koji su u najavi u sklopu novog programskog razdoblja Europske unije. Prijavljena su 23 projekta ukupne vrijednosti 34 milijuna kuna. Prvih pet prijavljenih projekata odnosi se na projektiranje i izradu projektne dokumentacije za unaprjeđenje uvjeta u osnovnoj školi, za izgradnju i opremanje zgrade glazbene škole, za izgradnju i opremanje kampusa u Đurđevcu, zatim na projekt zelene transformacije utvrde Stari grad i izradu vidikovca s tematikom Đurđevačkih pijesaka. Ti natječaji su objavljeni na Staru godinu, a mi smo se prijavili u nedjelju 2. siječnja 2022. godine i još čekamo rezultate – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Prijavljena su i tri projekta energetske učinkovitosti – ugradnja solarnih panela za ustanove, projekt izgradnje i modernizacije gradske tržnice, prijavljen je i projekt gerontodomaćica i tu se čeka potpis ugovora. Prijavljen je i projekt pomoćnika u nastavi za 17 učenika s teškoćama, a očekujemo rezultate i projekta kojim će se dograditi prostori vrtića za još osam odgojnih skupina ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik.

Provedena je i nabava za asfaltiranje na području Grada, investicija je vrijedna pet milijuna kuna, a odnosi se na praćenje investicija aglomeracije, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza i asfaltiranje nerazvrstanih cesta te sanaciju oštećenih cesta, a prvi radovi kreću već početkom kolovoza.

Gradonačelnik je istaknuo i kako Grad Đurđevac ima odličnu suradnju sa Sveučilištem sjever.

– Sveučilište je potpisalo suradnju s FINA-om koja će uskoro otvoriti IT Razvojni centar u Đurđevcu i to u prostoru Sveučilišta. FINA će osigurati stipendije, mentoriranje, stručnu praksu i rad preko student servisa za sve zainteresirane studente. Pravo na upis na studij u Đurđevcu u prvom roku je ostvarilo 28 studenata i očekujemo i ove godine da će biti popunjena sva mjesta – poručio je gradonačelnik Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×