IZVJEŠĆE

U posljednja dva dana u županiji zabilježena 42 nova slučaja zaraze koronavirusom

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti, poručuju.

11:53h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus u posljednjih 48 sati, na području županije u općoj populaciji potvrđena 42 nova slučaja bolesti COVID-19.

Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 124 slučajeva bolesti COVID-19, 18 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 419 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju i pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa Stožer
apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – navode iz Stožera.

čitam...