IZ MIŠKININE

U redove Slavena stiže Mario Marina, propali pregovori s mladim igračem Dinama, ne dolazi ni Vinko Međimorec

Farmaceuti traže pojačanja za nadolazeću sezonu, ali neki pregovori nisu dali rezultata. Dijete Slavena Međimorec, primjerice, otkrio nam je kako bi se još htio okušati u inozemstvu. Zasad u klub dolazi jedino bivši vezni igrač Gorice.

10:30h
0
Plave boje Slavena nosit će još jedan mladić//Foto: Dominik Smolak

Nogometaši Slaven Belupa prošlog su tjedna krenuli s pripremama za novu sezonu. Prije starta prvenstva 17. srpnja, cilj je u klub dovesti još nekoliko igrača koji bi momčadi donijeli potrebnu kvalitetu ili popunili postojeći kadar.

Tako će, kako javlja portal Germanijak, u Koprivnicu stići bivši igrač Gorice Mario Marina (32). Riječ je o veznjaku koji je u karijeri dosad nosio dresove Šibenika i Širokog Brijega, a zadnji angažman imao je u prvoligašu Sabahu u Azerbajdžanu. Sve je, navodno, s klubom dogovorio već u subotu i sada ga Slaven treba samo službeno predstaviti.

Marina, pak, nije jedini igrač s kojim su Farmaceuti zadnjih dana pregovarali. Naime, kako doznajemo, u pregovorima s klubom bili su dijete Slavena Vinko Međimorec (25), kao i Neven Đurasek (22), igrač Dinama koji je prošle sezone nosio kapetansku traku Varaždina, gdje je bio na posudbi.

Međimorec, koji je u seniorima Slavena proveo pet godina prije odlaska u azerbajdžansku Qabalu u rujnu prošle godine, potvrdio nam je da povratak na Apaš nije vjerojatan.

– Jako su male šanse za tim. Volio bih još koju godinu probati negdje vani. Imam 25 godina i mislim da nije vrijeme da se već sad vratim nazad – kratko nam je kazao Međimorec.

Donedavni kapetan Varaždina Đurasek nije se dogovorio s klubom i krenuo put inozemstva.

– Ništa od toga (dolaska u Slaven, op. a.). Bilo je kontakta, ali ništa konkretno. Već sam u Ukrajini, potpisao sam za Dnipro-1 – rekao je Đurasek, koji je trenutno još uvijek na pripremama s Dinamom.

Igor Postonjski (25) također je jedno od imena kojeg se prošle sezone, ali i sada povezuje s dolaskom u Miškininu. No, ni od njega, čini se, neće biti – ništa. Naime, veznjak Varaždina otkrio nam je kako ga klub koji je ispao u 2.HNL neće prodati ispod 100 tisuća eura. S obzirom na to da Slaven u pravilu dovodi samo igrače za koje ne mora platiti odštetu, pojačanja će morati pronaći u nekim drugim sredinama.