GiftedHUHR

U sklopu projekta Gifted, učitelji i učenici iz Đurđevca boravili u Mađarskoj na cjelodnevnim aktivnostima

Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima.

13:30h
0

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“.

Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera.

Kako zbog koronakrize to do sada nije bilo moguće realizirati, ove aktivnosti realiziraju se sada, krajem provedbe projekta. Nakon susreta škola partnera u Đurđevcu, 17. rujna 2021., tjedan dana kasnije, 24. rujna 2021. godine, susret je održan u Zalaegerszegu, u Mađarskoj.

– Upoznali smo školu i grad naših prijatelja iz Mađarske. Nakon pozdravnog govora i glazbene dobrodošlice upoznali smo šire gradsko središte Zalaegerszega, pod stručnim vodstvom lokalnog turističkog vodiča. Nakon ručka uslijedile su aktivnosti u etnografskom muzeju na otvorenom Gocseji Falumuseum, gdje smo saznali puno o prošlosti i načinu života ljudi u Zalaegerszegu. Po završetku smo se vratili u školu partnera domaćina, gdje su učenici, sudjelujući u kvizu znanja, integrirali i evaluirali svoje znanje stečeno kroz cjelodnevne aktivnosti. Na kraju su uslijedile zahvale i pokloni naših domaćina – kazuju organizatori detalje susreta.