U srijedu u 17 sati svečana završnica preventivne akcije „Živim život bez nasilja“

16:36h
0
U srijedu u 17 sati svečana završnica preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ // foto: Ivan Brkić

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program završne svečanosti preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, koji se tijekom cijelog studenog održavao širom županije, ali i cijele Hrvtaske. Završna svečanost ove hvalevrijedne akcije održat će se u srijedu, 24. studenog u 17 sati u dvorani koprivničke gimnazije „Fran Galović“, a započet će reproduciranim izjavama Vilibalda Kovača, koji je ujedno i promotor kampanje, ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i predsjednika RH Ive Josipovića.

Pozdravne govore održat će načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i župan Darko Koren, a nakon toga nastupat će razne plesne skupine i održat će se sportski susreti. Osim toga, prikzat će se promotivni spot koji govori o podršci i potpori kampanje „Živim život bez nasilja“, a sve će se zaokružiti kratkim koncertom Vilibalda Kovača. 

Načelnik PU Koprivničko-križevačke Dragutin Vurnek naglasio je kako je cilj ovog projekta doprijeti do najosjetljivijih dobnih skupina  te da ih se kroz razne aktivnosti makne od nasilja i drugih negativnih stvari koje ih okružuju. U akciju su bile uključene sve škole s područja naše županije po kojima su se vršile razne aktivnosti te je provedeno niz debata.

– Važno je da djeca što više znaju o ovoj akciji te da budu što više upućena u nju – rekla je ravnateljica Obiteljskog centra Kc-kž županije Željka Koluder – Vlahinja.

Zadovoljstvo svojim sudjelovanjem u ovom projektu izrazio je i Vilibald Kovač koji je naglasio kako je ova kampanja iznimno važna te da se iz nje može puno toga naučiti.

Osim Vilibalda, Željke Koluder – Vlahinja i Dragutina Vurneka, konferenciji su nazočili nositelji projekta Maja Vrbek i Dražen Magdić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Marija Mraz i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.