U Starigradu oteta desetogodišnjakinja?

13:39h
0
Baka napadnute djevojčice Milica K. Snimio: Marijan Sušenj

Desetogodišnja M.K., učenica četvrtog razreda Područne škole u Starigradu, pobjegla je jučer iz automobila nepoznatog muškarca nekoliko minuta nakon što ju je silom uvukao u vozilo dok je išla u školu.

Njezin otac Robert K. potvrdio je da je njegova kćer imala traumatično iskustvo, no naglasio je da se ona sada osjeća dobro te da ide u školu:

– Kćer je išla pješice do nekoliko stotina metara udaljene škole kad ju je nepoznati muškarac primio za ruku, uvukao u auto i vozio stotinjak metara. Pitao ju je da li joj je zima i nije bio nasilan, a kad mu je rekla da si u trgovinu hoće kupiti sendvič stao je i onda je pobjegla. Dočekala ju je prijateljica i obje su policajcima rekle da je auto bio smeđ, star i mali. Vjerujem da je muškarac to učinio zato jer je bio pijan i da joj nije želio nauditi.

Robertova majka Milica kazala nam je, pak, kako joj je susjeda rekla da je njezina unuka bila oteta:

– Bila sam u šoku, plakala sam i još uvijek se bojim za život unuke. Ne mogu vjerovati da se to dogodilo i da postoje ljudi sposobni učiniti takvo što.

Malo je vjerojatno da se u Koprivnici jučer ujutro dogodila otmica djeteta ili napad pedofila, no što se sve dogodilo nismo uspjeli doznati ni od majke desetogodišnjakinje Jadranke K, jer nam je odbila otkriti pojedinosti o nemilom događaju. Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke smo, pak, dobili potvrdu da je Robert K. jučer prije podne prijavio što se dogodilo njegovoj kćerki, a neslužbeni izvor tvrdi da je prijava shvaćena vrlo ozbiljno te da je Policjska postaja zbog događaja u Starigradu bila na nogama.Obiteljska kuća u kojoj desetogodišnjakinja živi s majkom Jadrankom K. Snimio: Marijan Sušenj

– Jučer ujutro oko 7.30 sati je u Starigradu nepoznati muškarac, dok je njegova kćer išla u školu, stao svojim vozilom, ponudio joj prijevoz i protiv njezine volje je prevezao na kraćoj dionici do trgovine, gdje ju je na njezin zahtjev pustio iz vozila – izvijestio je glasnogovornik PU Dražen Laljek te dodao da policajci nisu utvrdili postojanje elemenata kaznenog djela.

Robert K., inače policajac, pojasnio je da je potraga za nepoznatim muškarcem obustavljena jer nije bio nasilan prema djevojčici.

 

čitam...