-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KARTING KLUB BOX707

U subotu nas na Šoderici čekaju odlične karting utrke, Baran: Vozi se i po kiši, mokra staza daje dodatnu draž i uzbuđenje
U

Svečano otvorenje je u 14 sati, utrke počinju pola sata kasnije, a prijepodne je predviđeno za treninge i kvalifikacije

Ne propustite

Unatoč vremenskoj prognozi, koja organizatorima ne ide na ruku, ljubitelji kartinga i adrenalina ove će se subote uputiti prema Šoderici, odnosno karting stazi pored nje. Naime, točno tri mjeseca nakon prve, na redu je druga Nagrada Općine Drnje. Preciznije rečeno, riječ je o službenom karting natjecanju u organizaciji Karting kluba BOX707, sa sjedištem u Drnju, a u suradnji sa Zagrebačkim automobilističkim savezom.

- Oglas -

To, pak, znači da će se natjecati profesionalni vozači, dolaze licencirani suci, a karting natjecanje vozi se u sklopu Regije sjever te se boduje za Otvoreno prvenstvo Zagreba (OPZ) i upisano je u kalendar natjecanja ZAS-a za 2022. godinu.

Kako je poručio organizator Ivan Baran, okupljanje i verifikacija vozača je u 7.30 sati, a jutarnji raspored je predviđen za slobodne treninge i kvalifikacije. Samo natjecanje održat će se nakon svečanog otvorenja u 14 sati, a prva utrka kreće u 14.30 sati. Voze se dvije utrke u pet klasa, baš kao i prije tri mjeseca.

Karting utrka na Šoderici
Foto: Vedran Tkalec

Tada se na stazi našlo 30-ak natjecatelja iz tri kluba, a po kategorijama su pobjednici bili Filip Baran, Stanko Šafar, Dominik Bažant, Denis Šurić i Marko Sitarić. Ovaj put zbog vremene i najavljene kiše organizatori očekuju nešto manje prijava, ali utrka nije upitna.

- Oglas -

– Jučer smo definitivno odlučili da će se voziti. Svjesni smo da ćemo imati manje vozača, jer ne žele svi voziti po kišnom vremenu, ali takvi uvjeti daju dodatnu draž utrkama i uzbuđenje publici te očekujemo odlične vožnje. Pozivamo sve gledatelje da dođu u što većem broju i da podrže naše vozače i dobro se zabave – poručio je Baran.

Na kraju napomenimo kako su sponzori utrke Općina Drnje, Zagrebački automobilistički savez, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije i Carlsberg Croatia.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti