11 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U subotu otvorenje izložbe slika Mirne Kutleše u Galeriji S
U

Ne propustite

081204-kutlesa-mU koprivničkoj Galeriji S ove subote točno u podne bit će otvorena samostalna izložba slikarice Mirne Kutleše. Autorica je rođena 1980. godine u Rijeci. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Rončevića, a živi u Matuljima kraj Opatije. Do sad je izlagala na pet samostalnih izložbi. Dobitnica je nagrade za diplomski rad. Na izložbi u Galeriji S izložit će 14 najnovijih slika koje tematiziraju duboko potisnuti arhiv prizora i iskustava iz djetinjstva. Kustosice izložbe su WO_kolektiv (Jelena Graovac, Marijana Rimanić i Tanja Špoljar), autorice nekoliko izložbenih projekata iz suvremene umjetnosti i su-autorice TV-emisije Transfer.

Izložbom Mirne Kutleše završava ovogodišnja izložbena sezona Galerije S. Kao što  je poznato, Galerija djeluje unutar firme “Pastorala”, vodi je povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar, a njezin rad pomažu Grad Koprivnica i Forma-biro iz Koprivnice. U 2008 godini ostvarene su izložbe i projekti autora i tendencija koji pripadaju samom vrhu hrvatske suvremene umjetnosti: Darko Markić (prvo predstavljanje mladog koprivničkog, tek diplomiranog, slikara), Tomislav Mostečak (izložba autora koji je od ove godine na doktorskom studiju na Kraljevskoj akademiji u Londonu, a kriteriji za upis su ondje iznimno visoki), Ivo Čičin Mašansker (prezentacija nepoznatih fotografija koprivničkog novinara, za koje je u u recenziji u “Vjesniku” Marina Tenžera napisala da predstavlja opus “koji se može svrstati u najzanimljivije trenutke hrvatske fotografije”), Alem Korkut (izložba poznatog kipara mlađe generacije, prva prezentacija, kasnije nagrađenih, “slikocrteža”), Željko Mucko (izložba najnovijih slika koprivničkog autora), Grupa “Pleh” (Kata Mijatović, Zoran Pavelić, Vlatko Vincek, Marijan Molnar), Gordana Bakić (izložba slika vjerojatno najjače mlađe hrvatske slikarice), Milena Mikulandra (skulpture iz platna mlade šibenske autorice), Mirna Kutleša.

Osim ovih, u Galeriji S su održane izložbe “Biciklizam” Foto.kluba Koprivnica, Izložba strip-tabli Dubravka Matakovića, a Galerija je sudjelovala i u organizaciji umjetničke akcije “Moja zemlja, Štaglinec”, te u prezentaciji fotografija Ive Čičina Mašanskera u Centru za kulturu Čakovec i u Galeriji Lang u Samoboru. Osim toga, Galerija S bila je pozvana te je izlagala i na Prvom istarskom sajmu suvremene umjetnosti u Rovinju. Za svaku izložbu tiskan je manji katalog i pozivnica, izdana je monografija Ive Čičina, a završavaju se i pripreme za tisak monografije Romana Baričevića.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×