2.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U subotu premijera ‘Normanovskih osvajanja’ Ludens teatra u Domu mladih Koprivnica
U

Ne propustite

081024-norman-mOve subote u Domu mladih Koprivnica s početkom u 20 sati održat će se premijera predstave ‘Normanovska osvajanja’ Ludens teatra, u dvorani Doma mladih Koprivnica. Ludens teatar održat će u Koprivnici osim premijere još dvije predstave, i to u nedjelju od 20 sati te u srijedu, 29. listopada, također s početkom u 20 sati.
‘Normanovska osvajanja’ kazališna je trilogija koja se sastoji od tri drame – ‘Dobro ponašanje za stolom’, ‘Zajednički život’ i ‘Po vrtu’. Svaka od tri predstave odvija se u jednom dijelu kuće – blagavaonici, dnevnoj sobi i vrtu, i svaka je predstava samostalna cjelina. Iako se neke scene preklapaju, niti sam autor u početku nije zamislio da se tri predstave izvode kao jedna, već svaka za sebe.  Alan Ayckbourn ‘Normanovska osvajanja’ je napisao 1973. Ipak, 25 godina kasnije, trilogija je ipak prvi put postavljena na kazališne daske kao jedinstvena predstava pod nazivom ‘Kuća i vrt’. Šest likova kroz povremeno iznimno komične, a povremeno ozbiljne i tragične situacije prikazuju svoje međusobne obiteljske, ljubavne i prijateljske odnose, otkrivajući pri tome publici svoje manje ili više sretne, odnosno nesretne živote. Iako nazvana po jednom od likova – Normanu, koji je glavni izvor pomutnje – trilogija nema središnji glavni lik, već svih šest lica ravnopravno priča priču o zajedničkom obiteljskom vikendu, koji iz perspektive dijela njih polazi potpuno po zlu, dok drugi u njemu vide dobrodošlo raščišćavanje međusobnih odnosa i vlastitih stavova.
‘Ludens Teatar’ donosi prvi dio ‘Normanovskih osvajanja’ – ‘Bonton’ , predstavu koja se odvija u blagavaonici. Predstava će u Hrvatskoj imati premijeru tek nešto više od mjesec dana nakon londonske premijere nove postave ‘Normanovskih osvajanja’, u legendarnom kazalištu ‘Old Vic’, kojem je trenutno umjetnički ravnatelj holivudski glumac Kevin Spacey. Samo za ovu predstavu, u kazalištu će biti postavljena kružna scena.
Redateljica: Franka Perković Gamulin

Uloge:
VERA: Iva Visković
STELA: Anita Matić – Delić
ANA: Jelena Hadži – Manev
NORMAN: Petar Leventić
ROBI: Ozren Grabarić
TOM: Igor Kovač

Scenograf: Zlatko Kauzlarić – Atač
Kostimografkinja: Marita Ćopo
Svjetlo: Zdravko Stolnik

Prijevod: Tanja Novak
Producent: Sven Šestak

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PROMETNA NESREĆA

FOTO/VIDEO Upravo je nastradao biciklist u sudaru s dostavnim vozilom

Upravo se dogodila prometna nesreća na raskrižju Bilogorske i Špoljarske ulice u Koprivnici. Kako doznajemo na mjestu događaja, došlo je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti