29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HRVATSKI CRVENI KRIŽ

U Svetom Martinu na Muri održali radionice u sklopu projekta Volonter penzioner
U

Prvoga dana održane su radionice za izradu programa informatičkih i zdravstvenih aktivnosti, a drugoga dana za programe kulturno-umjetničkih aktivnosti.

Ne propustite

U sklopu projekta “Volonter penzioner” koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa
Koprivnica u Svetom Martinu na Muri 17. i 18. veljače 2021. održane su radionice za izradu programa.

Na radionicama su sudjelovali djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji rade na provedbi projekta “Volonter penzioner” i predstavnici projektnih partnera iz Grada Koprivnice i Društva žena “Kamengrad” iz Starigrada.

Uz njih je bilo i nekoliko umirovljenika koji su se već uključili u neke od aktivnosti u projektu “Volonter penzioner” te su na radionicama podijelili svoja dosadašnja iskustva.

Prvoga dana održane su radionice za izradu programa informatičkih i zdravstvenih aktivnosti, a drugoga dana za programe kulturno-umjetničkih aktivnosti. Ovom prilikom
ukratko su predstavljene aktivnosti koje se već provode u projektu “Volonter penzioner” i one koje će tek započeti.

Radionice za izradu programa održane su s ciljem definiranja programa prema kojima će se provoditi aktivnosti u projektu, pogotovo nakon što će se osnovati Klub za umirovljenike.

U Klubu za umirovljenike, u koji se mogu uključiti svi zainteresirani umirovljenici, a koji će biti uspostavljen u posebno opremljenom prostoru održavat će veliki broj aktivnosti.

Neke od tih aktivnosti su informatičke i zdravstvene radionice. Izrađena dva programa za radionice u kojima će se ostvariti međugeneracijska suradnja.

Informatičke i zdravstvene radionice provodit će se na način da će mladi uz mentore informatičke i medicinske struke svoja znanja i vještine prenositi umirovljenicima uključenima u projekt “Volonter penzioner”.
Kulturne i umjetničke aktivnosti podrazumijevaju održavanje kreativnih radionica na kojima će se umirovljenici upoznati s likovnim tehnikama, razvijati svoje vještine i upoznavati se s umjetnošću tijekom posjeta različitim izložbama u galerijskim i muzejskim ustanovama.

Dogovoreno je da će umirovljenici, koji će biti uključeni u Klub umirovljenika, posjetiti neke od najpoznatijih kulturno-umjetničkih manifestacija i mjesta koja su bogata povijesnom i kulturnom baštinom sukladno željama umirovljenika.

Organizirat će se posjeti nekima od atraktivnih muzeja i tradicionalna hodočasnička
mjesta. Sve kulturno-umjetničke aktivnosti organiziraju se s ciljem poticanja aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta “Volonter penzioner” da se jave na broj 048/642-193. Projekt “Volonter penzioner” sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar” Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×