12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
policijsko izvješće

U travnju manji broj prometnih nesreća i kaznenih djela, D. Žagar: Smanjen je i broj alkoholiziranih osoba koje su skrivile prometnu nesreću
U

Od 10.199 prelazaka preko državne granice, samo jednoj osobi je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Ne propustite

Policijska glasnogovornica Dijana Žagar danas je održala redovnu press konferenciju na kojoj je predstavila rezultate policijskog postupanja u travnju.

Zabilježeno je 106 kaznenih djela, što je smanjenje od 13,8% u odnosu na travanj 2018. godine. Kazneno je prijavljena 61 osoba, a razriješeno je 84% kaznenih djela. Materijalna šteta iznosi 476.677 tisuća kuna.

– U policijskoj postaji Koprivnica zabilježena su 63 kaznena djela, u Đurđevcu 23, u Križevcima 17, a u Postaji prometne policije tri – rekla je D. Žagar.

Foto: Ivan Balija
Dijana Žagar // Foto: Ivan Balija

Iz područja općeg kriminaliteta prijavljena su 42 kaznena djela, jedno iz gospodarskog kriminaliteta, jedno iz organiziranog kriminala, 32 na štetu maloljetnika, 25 kaznenih djela povezanih uz drogu te pet iz područja sigurnosti u prometu.

U travnju je zabilježeno 56 prometnih nesreća, od toga jedna s poginulom osobom, 16 s ozlijeđenim osobama te 39 s materijalnom štetom.

– Zabilježen je manji broj alkoholiziranih osoba koje su skrivile prometnu nesreću, a najčešći uzroci izazivanja prometnih nesreća bili su slijetanje s kolnika, bočni sudari, oduzimanje prednosti, neprilagođena brzina te alkoholiziranost – pobrojala je D. Žagar.

Zabilježena su 1594 prometna prekršaja te je iz prometa isključeno 163 vozača, oduzeta je 71 vozačka dozvola, osam vozača zadržano je do otrježnjenja, 11 vozača je uhićeno, a sedam ih je privedeno na žurno izricanje prekršajnog postupka nadležnom državnom odvjetništvu.

U travnju je zabilježen porast od 30,4% narušavanja javnog reda i mira u odnosu na travanj 2018. godine. Prijavljeno je 30 prekršaja, a od toga sedam prekršaja svađe i vike, 10 prekršaja tučnjave, pet prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, tri prekršaja davanja na konzumaciju alkoholnih pića pijanim osobama, jedan prekršaj držanja životinje bez nadzora te tri prekršaja drskog ponašanja.

Od ostalih događaja zabilježen je rast požara za čak 50% u odnosu na travanj prošle godine. Bilo je osam požara, od toga šest požara građevinskih objekata te dva požara otvorenog prostora. Materijalna šteta iznosi više od 20 milijuna kuna.

Od 10.199 prelazaka preko državne granice, samo jednoj osobi je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijevremeno glasovanje

Mladen Kešer ponovno na vrhu Kalnika, na izbore izašlo 67,98 posto birača

Mještani Kalnika danas su izašli na prijevremene izbore, a birali su između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš, ujedno i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti