Male dušice

U veljači se rađaju slatke i posebne bebe, evo šest razloga po čemu

13:57h
0
Ilustracija // Twenty20

Osim što veljača ima najmanji broj dana, čini se da i je i specifična po tome što ‘proizvodi’ slatke i kreativne male duše, piše miss7mama.

Evo što znanost i statistika kažu o bebama rođenima u veljači:

Možda će biti košarkaši

Prema istraživanju provedenom na Harvardu 2006. godine, a koje je razotkrilo podatke o 21 tisući djece diljem svijeta, ona rođena u veljači su u dobi od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tijekom ostalih 11 mjeseci u godini. Trebaš dokaz? Michael Jordan slavi rođendan 7. veljače.

Inteligentnija su i sklona obrazovanju

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska djeca uspješnija u testovima inteligencije. Kako su istraživači zaključili, ‘opći uzorak pokazao je da ‘zimska djeca’ imaju veće rezultate kod antropometrijskih mjerenja neurokognitivnih varijabli’.

Imaju izraženu umjetničku crtu

Bebe rođene u veljači po horoskopu su Vodenjak ili Riba, a ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne vjerujete u astrologiju, Ured za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrio je da su ljudi rođeni u veljači skloni umjetnosti.

Velike su šanse da postanu slavni

Studija objavljena u časopisu Journal of Social Sciences pokazala je da je velik broj slavnih osoba rođen u znaku Vodenjaka. To su Bob Marley, Jennifer Aniston, Shakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsjednika poput Abrahama Lincolna (12. veljače) i Ronalda Reagana (6. veljače).

Vole svoj posao

Ne morate se brinuti za bebe koje su rođene u drugoj polovici mjeseca. Anketa koju je proveo portal CareerBuilder.com otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe najzadovoljnije na svojim radnim mjestima.

Samo u veljači postoji šansa da će dijete imati super poseban rođendan

Ali ne i ove godine. Naravno da pričamo o prijestupnom danu, 29. veljače, kad su izgledi za rođenjem prilično mali – iznose 0,068 posto, odnosno, tad se rodi 1 naspram 1.461 djeteta.

čitam...
Loading...