U SUSRET DANU OPĆINE

U Virju počeli Martinjski dani, tijekom sedam dana bit će brojnih kulturnih i sportskih događaja

Subota je rezervirana za Martinjski sajam rukotvorina i domaćih proizvoda te prodajnu izložbu kolaća udruga žena s područja općine Virje

11:12h
0
Martinjski dani Općine Virje 2019. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Kajkavskim etnografskim kvizom u organizaciji Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara danas su započeli Martinjski dani općine Virje. Tijekom tjedan dana, koliko je predviđeno da će manifestacija trajati, bit će raznoraznih kulturnih I sportskih događanja.

Već sutra navečer u Društvenom domu u Virju održat će se Predmartinjska večer kulture.

Subota je rezervirana za Martinjski sajam rukotvorina i domaćih proizvoda te prodajnu izložbu kolača udruga žena s područja općine Virje. Malo prije podneva bit će organiziran koncert Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a potom i proglašeni pobjednici u spravljanju fiš-paprikaša. Nakon toga, slijedi martinjska šetnja vinskom stazom.

Na športskom parku Podravac u 13.30 počinje utakmica seniora u sklopu 3. Hrvatske nogometne lige – Sjever.

Četvrtak, na samo Martinje, ujutro će biti održana svečana misa, a u 13 sati u Društvenom domu Virje i svečana sjednica općinskog Vijeća. U popodnevnim satima, u župnoj crkvi Svetog Martina bit će održana sveta misa zahvalnica i koncert sakralne glazbe.

U 19.30 sati nebo nad Virjem osvijetlit će vatromet.

U sklopu Martinjskih dana bit će proslavljena 10. obljetnica Udruge vinogradara i podrumara Šemovci, 70. obljetnica Dobrovoljonoga vatrogasnog društva Rakitnica i 90. obljetnica Društva žena Virje.