EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

U županiji 42 nova slučaja zaraze, danas cijepljenje 1365 građana

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 6584 osoba, poručuje Stožer.

09:36h
0
Cijepljenje koronavirus // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 42 nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 19 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 28 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 6584 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 107 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus – stoji u izvješću.

Podsjećamo kako će se danas u dvorani Srednje škole Koprivnica 1365 građana Koprivnice i okolice koji su dobili poziv obiteljskog liječnika cijepiti protiv bolesti COVID- 19.

MOLIMO GRAĐANE da se pridržavaju termina koji su im određeni i da dođu najranije 5 minuta prije samog termina, kako bi se izbjegle gužve i potencijalno širenje zaraze konronavirusom. Upravo s ciljem smanjenja gužvi, na sportskim terenima iza dvorane Srednje škole bit će organizirano parkiralište za građane koji će se cijepiti i njihovu pratnju.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.