DANAŠNJE BROJKE

U županiji 51 novi slučaj zaraze, u koprivničkoj bolnici preminule dvije pozitivne osobe

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5221 osobu, stoji u priopćenju.

08:59h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje u kojemu stoji kako je na području županije zabilježen 51 novi slučaj bolesti COVID-19.


– Na području županije trenutno je aktivno 259 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 64 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (obje 1940. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5221 osobu – stoji u priopćenju.

Obavještavamo javnost kako je UKINUTA zabrana napuštanja županija, a građani se pozivaju da se i nadalje suzdrže od nepotrebnih migracija i poštuju sve epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Podsjećamo i kako je na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski Zavod za javno zdravstvo stigle su prve doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 koje su bile namijenjene najrizičnijim skupinama.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

čitam...