TESTIRANO JE 170 OSOBA

U županiji 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula jedna pozitivna osoba

Od početka pojave koronavirusa na području županije je testirano 25 519 osoba, navodi Stožer.

09:24h
0
Drive In testiranje na koronavirus, Koprivničko sajmište // Snimio Čitatelj
Ilustracija // Snimio čitatelj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 87 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno su aktivna 260 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 28 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 28 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1933. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 6783 osoba, tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 170 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Od početka pojave koronavirusa na području županije je testirano 25 519 osoba – stoji u izvješću Stožera.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – dodaje Stožer.