STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji preminula jedna pozitivna osoba. Jučer napravljen 71 test, danas 25 novih slučajeva

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 7401 osobe.

09:25h
0
Drive In testiranje na koronavirus, Koprivničko sajmište // Snimio Čitatelj
Ilustracija // Snimio Čitatelj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 25 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 324 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 40 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 56 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1964. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 71 uzorak sa sumnjom na SARS-CoV-2 virus, a od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije provedeno je ukupno 27311 testiranja. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 7401 osobe – stoji u priopćenju.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – dodaju.