Učenici koprivničke gimnazije slušali zanimljivo predavanje o Domovinskom ratu

08:31h
0
Foto: Gimnazija "Fran Galović"
Ilustracija // Foto: Gimnazija Fran Galović

Svi učenici četvrtih razreda Gimnazije „Fran Galović” imali su priliku prošlog petka poslušati izuzetno zanimljivo predavanje o Domovinskom ratu.


Nakon što su učenici pogledali kratak film o prodorima u Hrvatsku i o obrani Hrvatske od napada JNA, sami predavači o počecima rata i njegovu daljnjem razvoju govorili su iz vlastitog iskustva. Učenicima su na animiranoj karti pokazali gdje su se sve dogodile najznačajnije bitke, kako je u to doba izgledala Hrvatska i što se s njom zbivalo nakon proglašavanja neovisnosti i odaziva velikih europskih sila.

Nakon filma učenicima je prezentirano kako su Koprivničko-križevačka županija i njezini stanovnici pomogli ljudima čiji su gradovi bili zahvaćeni ratom. Saznali smo da su se upravo Koprivničanici našli na nekim od glavnih bojišta. Predavači su na kraju predavanja uspješno pobili nekoliko mitova o Domovinskom ratu, a gimnazijalce podrobno upoznali s prošlošću njihovih ne tako dalekih predaka.

Predavanje se provodi u cijeloj Županiji u sklopu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu u organizaciji županijskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Republike Hrvatske.

čitam...