27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici OŠ „Braća Radić“ na keramičkoj radionici kod Dragutina Ciglara na Ješkovu
U

Ne propustite

Učenici drugih razreda Osnovne škole „Braća Radić” iz Koprivnice sa svojim učiteljicama Ines, Marijom, Editom i Dragicom, sudjelovali  su na keramičkoj radionici na jezeru Ješkovo pod mentorstvom umjetnika kipara Dragutina Ciglara.

Učenici su izradili prekrasna umjetnička djela koja su retuširana i stavljena na sušenje, a potom će biti biskvitno paljena, nakon prvog paljenja glazirana bezbojnom glazurom i opet paljena. Svi radovi će biti izloženi u školi, poslije će svaki učenik dobiti svoj rad u trajno vlasništvo.

Ulazak u svijet umjetnosti Gost radionice bio je Ivica Kiš, arhitekt i fotograf iz Zagreba koji je učenicima održao predavanje o cameri obscuri. Snimljeno je desetak fotografija koje će biti izložene za vrijeme izložbe. Na nekim se slikama nije stigao snimiti nitko od živahnih polaznika radionice jer su se neprekidno kretali i radili, a kamera ih je snimala s njihove zasjenjene strane (u protusvjetlu).

– Na dravskom rukavcu, jezeru Ješkovo koje se nalazi u blizini sela Gola, u pitomom dijelu drage nam Podravine nalazi se zelena oaza ljepote i mira. Baš tu su maleni učenici napravili svoje prve korake u svijet kiparstva. Tko zna, možda se tada u nekoj maloj duši rodila ljubav prema stvaralaštvu? A ljubav i poštovanje prema dragom domaćinu Dragutinu Ciglaru, čistoj prirodi, Dravi, igri, glini, fotografiji, svi mi rado nosimo u srcu kao svjetlost koju ćemo širiti dalje oko sebe – poručila je učiteljica Dragica Ljubić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×