20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici OŠ „Đuro Ester“ sudjelovali na Smotri projekata iz građanskog odgoja
U

Ne propustite

Učenici OŠ „Đuro Ester” 15. prosinca 2014. posjetili su Sabor RH i sudjelovali u Smotri projekata iz građanskog odgoja pod nazivom “Građanski odgoj na djelu”. Smotra se održala na inicijativu Službe za građane Hrvatskoga sabora, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Projekti su nastali kao dio učenja o aktivnom građanstvu kroz kurikulum Građanskog odgoja i obrazovanja. Cilj joj je poticati razvoj građanskih kompetencija i odgajati najmlađe za aktivan i angažiran pristup društvenim problemima.

Svoje projekte predstavili su učenici šest osnovnih i tri srednje škole iz cijele Hrvatske. Svakim pojedinačnim projektom učenici i njihovi mentori istaknuli su teme značajne za društvenu sredinu iz kojih dolaze, poput praktične primjene hrvatskog zakonodavstva i demokratskog odlučivanja, ekoloških pitanja, važnosti očuvanja kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, rješavanja gospodarskih izazova te podizanja svijesti o potrebi zdravog načinaživota.

U Smotri su sa svojim projektom „Izbori za predsjednika razreda” sudjelovali učenici naše škole: Vanja Setinšek, Dinko Majerus, Dorian Tarle i Dunja Međurečan (4. a) sa svojom učiteljicom Majom Sinjeri i ravnateljicom Sanjom Prelogović.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, pohvalio je metodičnost, sistematičnost i odgovornost učenika i njihovih mentora koji su sudjelovali u ovom projektu. Sudionicima smotre obratili su se i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. Staša Skenžić posebno je pohvalio način i zrelost predstavljanja tema, dok je Vinko Filipović naglasio kako je ovaj projekt jezgra onoga što želimo da bude Građanski odgoj.

Predstavljanju projekta nazočili su i zastupnici u Hrvatskome saboru, savjetnici za Građanski odgoji i obrazovanje, gradonačelnici i načelnici općina i gradova iz kojih projekti dolaze i roditelji.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×