LIJEPO DRUŽENJE

Učenici PŠ Veliki Poganac odlično se zabavili na manifestaciji ‘Školsko zvono’

Ovaj susret prijateljstva sve nas je obogatio za jedno novo iskustvo i pokazao kako možemo razvijati pozitivne osobine i toleranciju među učenicima različitih govornih i kulturnih sredina. Bogatstvo se ogleda u našim različitostima, poručili su iz škole. 

08:39h
0
Foto: Općina Rasinja

Područna škola Veliki Poganac sudjelovala je 28. rujna na manifestaciji “Školsko zvono – susreti prijateljstva“, koju je organizirao učitelj Radovan Knežević iz Područne škole Bakovčica. Na susretu je bila i Područna škola Lepa Ves iz Krapinsko-zagorske županije.

– Zajednički smo posjetili tvornicu Podravke i Prehrambeni muzej gdje smo razgovarali o različitosti rada nekad i sada. Učenike su na kraju razveselili prigodni slatki pokloni – kazali su.

O prošlosti grada Koprivnice učenici su saznali u šetnji gradom pod stručnim vodstvom profesorice povijesti Lidije Vranar.
Zamjenik župana Ratimir Ljubić sudjelovao je na susretu prijateljstva na gradskom trgu, gdje je učenike upoznao s nekim osobitostima Koprivnice i županije, gdje su učenici imali priliku upoznati i razumjeti važnost naše županije za cijelu RH.

Daljnje druženje nastavilo se u PŠ Bakovčica gdje su učenici iz svake škole izveli zajednički program prijateljstva. Učenici PŠ Bakovčica izveli su splet zanimljivih dječjih plesova i pjesama. Učenici PŠ Lepa Ves izveli su splet zagorskih pjesama i plesova, a učenici PŠ Veliki Poganac u svojim su nošnjama izveli splet dječjih igara i plesova Slavonije i nacionalnih manjina.
Dječji pjesnik Josip Petrlić Pjer recitirao je nekoliko pjesama iz zbirke „Domoljublje i trublje“. Vrlo je spontano animirao djecu i zainteresirao ih za suradnju.

Nakon ručka učenike je na igralištu čekalo ugodno iznenađenje. Predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bakovčica upoznali su učenike s vatrogasnom opremom. Pripremili su i nekoliko vatrogasnih igara. Učenici su se međusobno takmičili i družili.

– Ovaj susret prijateljstva sve nas je obogatio za jedno novo iskustvo i pokazao kako možemo razvijati pozitivne osobine i toleranciju među učenicima različitih govornih i kulturnih sredina. Bogatstvo se ogleda u našim različitostima – poručili su iz škole.

Loading...