13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OŠ Sveti Petar Orehovec

Učenici snimili zvučnu knjigu Nulti sat
U

Ne propustite

Kako bi bili spremniji za daljnje aktivnosti učenici partnerske škole posjetili su Hrvatsku knjižnicu za slijepe i upoznali se s pripremom za tisak knjiga na brajici, te studijima u kojima nastaju zvučne knjige – istaknula je Stojanka Lesički, voditeljica projekta.

Učenici osnovne škole Ivo Andrić iz Pranjana u Srbiji gostovali su kod učenika osnovne škole Sveti Petar Orehovec u povodu projekta I tvoj glas može biti dio rješenja.

Učenička razmjena odvija se pod pokroviteljstvom međunarodnog projekta Akademije srednjoeuropskih škola – ACES, a priključili su se putem natječaja čija je tema bila Prihvaćanje solidarnosti: Brinemo, usuđujemo se i dijelimo.

Učenici su se stoga fokusirali na populaciju slijepih i slabovidnih učenika pa su snimili zvučnu knjigu Nulti sat. U druženju s učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, pridružio im se i Siniša Cmrk.

– Kako bi bili spremniji za daljnje aktivnosti učenici partnerske škole posjetili su Hrvatsku knjižnicu za slijepe i upoznali se s pripremom za tisak knjiga na brajici, te studijima u kojima nastaju zvučne knjige – istaknula je Stojanka Lesički, voditeljica projekta.

Osim radnog dijela, ovom razmjenom željelo se učenike iz Pranjana upoznati s načinom života i običajima u orehovečkom kraju pa su tom prilikom posjetili gradski muzej i križevačke crkve, a folklorne običaje predstavili su im članovi KUD-a Prigorec.

Krajem ožujka iduće godine, učenici iz Orehovca odlaze na razmjenu u Srbiju kako bi proširili svoja znanja i kompetencije.

Učenička razmjena // Foto: OŠ Sveti Petar Orehovec
Učenička razmjena // Foto: OŠ Sveti Petar Orehovec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednosmjenska nastava

PROJEKT KRENUO Najveća hrvatska škola, koprivnička “Braća Radić”, ide u dogradnju, cijena kao čitava škola na Podolicama

Osnovna škola Braća Radić nije samo najveća osvnona škola u našoj županiji nego vjerojatno i najveća u čitavoj Hrvatskoj....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×