OŠ Sveti Petar Orehovec

Učenici snimili zvučnu knjigu Nulti sat

09:43h
0
Učenička razmjena // Foto: OŠ Sveti Petar Orehovec
Učenička razmjena // Foto: OŠ Sveti Petar Orehovec

Kako bi bili spremniji za daljnje aktivnosti učenici partnerske škole posjetili su Hrvatsku knjižnicu za slijepe i upoznali se s pripremom za tisak knjiga na brajici, te studijima u kojima nastaju zvučne knjige – istaknula je Stojanka Lesički, voditeljica projekta.

Učenici osnovne škole Ivo Andrić iz Pranjana u Srbiji gostovali su kod učenika osnovne škole Sveti Petar Orehovec u povodu projekta I tvoj glas može biti dio rješenja.

Učenička razmjena odvija se pod pokroviteljstvom međunarodnog projekta Akademije srednjoeuropskih škola – ACES, a priključili su se putem natječaja čija je tema bila Prihvaćanje solidarnosti: Brinemo, usuđujemo se i dijelimo.

Učenici su se stoga fokusirali na populaciju slijepih i slabovidnih učenika pa su snimili zvučnu knjigu Nulti sat. U druženju s učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, pridružio im se i Siniša Cmrk.

– Kako bi bili spremniji za daljnje aktivnosti učenici partnerske škole posjetili su Hrvatsku knjižnicu za slijepe i upoznali se s pripremom za tisak knjiga na brajici, te studijima u kojima nastaju zvučne knjige – istaknula je Stojanka Lesički, voditeljica projekta.

Osim radnog dijela, ovom razmjenom željelo se učenike iz Pranjana upoznati s načinom života i običajima u orehovečkom kraju pa su tom prilikom posjetili gradski muzej i križevačke crkve, a folklorne običaje predstavili su im članovi KUD-a Prigorec.

Krajem ožujka iduće godine, učenici iz Orehovca odlaze na razmjenu u Srbiju kako bi proširili svoja znanja i kompetencije.

Učenička razmjena // Foto: OŠ Sveti Petar Orehovec
Učenička razmjena // Foto: OŠ Sveti Petar Orehovec

čitam...