7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici Srednje škole Koprivnica najbolji na Vjeronaučnoj olimpijadi
U

Ne propustite

U Varaždinu je u srijedu, 19. veljače održana međužupanijska, biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada 2014. Njena je tema bila Katolička Crkva i znanost – doprinos i odnosi, a sudjelovalo je 10 ekipa osnovnih i srednjih škola.

– Na natjecanju, održanom u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra, sudjelovalo je jedanaest ekipa osnovnih škola iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.  Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Hodošan i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Šibeniku od 2. do 4. travnja – objavili su iz Varaždinske biskupije.

Na natjecanju su također sudjelovale ekipe iz OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Trnovec, OŠ Novi Marof, OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija, OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec, OŠ “Braće Radić” Koprivnica, OŠ “Franjo Sert” Bednja – PŠ Josipa Jedvaja Vrbno, VI. OŠ Varaždin, OŠ Podturen i OŠ Svibovec.

No, nama zanimljivija kategorija bila je ona u kojoj su se znanjem nadmetali učenici srednjih škola, a razlog tome je što je Srednja škola Koprivnica ostvarila najbolji rezultat.

Na ovogodišnjoj, jubilarnoj 10. vjeronaučnoj olimpijadi za srednje škole, sudjelovalo je 10 ekipa ekipa, također iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

U završnici su sudjelovale ekipe iz Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica, Srednje škole Koprivnica, Gospodarske škole Varaždin te Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Najboljima su se pokazali učenici 3. razreda Srednje škole Koprivnica Karlo Bubnjar, Petra Kukec, Ines Pintarić i Petra Posavec, s osvojenih 85,7 bodova, predvođeni mentorom Dejanom Dodlekom te su se tako plasirali na državnu razinu natjecanja koja će se održati u Šibeniku.

Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (po pet iz osnovne i srednje škole) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×