Vatrogasna vježba

Učenicima u Đurđevcu predstavljen odred Pustinjskih rendžera

10:47h
0
Djeca su pogledala vatrogasnu vježbu // Foto: Grad Đurđevac

Već postoji velika zainteresiranost za upise u odred Pustinjskih rendžera, a planiraju se održati i dodatne prezentacije projekta po razredima.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu održana je vatrogasna vježba koju su organizirali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe. Cilj vježbe bio je da se svi nauče snalaziti u opasnim situacijama kao što su požari, potresi i slične nepogode. Nakon uspješno izvedene vježbe vatrogasci su učenicima pokazali kako uspješno koristiti vatrogasne aparate pri gašenju požara, a učenici su mogli razgledati vatrogasna vozila.


Zapovjednik JVP-a Matija Markešić učenicima viših razreda prezentirao je projekt Pustinjskih rendžera koji će se provoditi u suradnji s Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom, Osnovnom školom i DVD-om Đurđevac koji je nositelj projekta. Novoosnovani odred malih rendžera biti će još jedan od simbola i ukrasa Đurđevca.

U tom odredu biti će mjesta za sve male rendžere koji pokažu želju i htjenje za čuvanjem turističkog djela grada u koji spada prostor oko utvrde Stari grad, Borik i Đurđevački peski. Rendžeri će biti opremljeni maskirnim odorama, a proći će zanimljive vatrogasne vježbe i naučiti razne vještine.

Već postoji velika zainteresiranost za upise u odred Pustinjskih rendžera, a planiraju se održati i dodatne prezentacije projekta po razredima.

čitam...