Policija poziva na oprez

Udario parkirani automobil pa pobjegao

11:52h
0
Ilustracija // Foto: ePodravina.hr

Vozači su se očito dobro pripremili za zimske uvjete jer unatoč skliskom i mokrom kolniku, policija nije zabilježila velik broj prometnih nesreća, a građane su pozvali na daljnji oprez.

Jučer, u subotu, dogodila se jedna prometna u Koprivnici.  Oko 10.35 sati u Ulici Ivana Meštrovića, zbog nepropisnog skretanja automobil je udario u parkirani automobil. Vozač je napustio mjesto događaja, no naknadno je pronađen.


Kako bi se tijekom trajanja zimskih uvjeta na cestama spriječilo događanje prometnih nesreća, koprivničko-križevačka policija upozorila je na zabranu sudjelovanja u prometu bez propisane zimske opreme.

– Vozače molimo da način vožnje prilagode uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima, da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, da ne pretječu druga vozila, te da se prije svake radnje vozilom u prometu (skretanje, uključivanje u promet, obilaženje, vožnja unatrag) uvjere da istu mogu na siguran način izvesti – navode iz policije.

Vozače bicikala podsjetili su na obavezno korištenje reflektirajuće odjeće noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, a pješake na obavezno korištenje izvora svjetlosti ili reflektirajućih materijala. Na pješake i vozače bicikala apelirali su da obavezno koriste nogostupe, odnosno biciklističke staze i trake.

– Vlasnike i vozače motornih vozila molimo da ne zaustavljaju i parkiraju na mjestima na kojima otežavaju čišćenje prometnica od snijega, a na sve sudionike apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu na cestama – zaključuju iz policije.

čitam...