Inkluzija nije Iluzija

Udruga Bolje sutra jučer je provela aktivnost pod nazivom Uključi i mene, budi IN

10:16h
0
Udruga Bolje sutra // Foto: Marija Mraz

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice provodila jučer aktivnost pod nazivom Uključi i mene, budi IN. To je dio aktivnosti projekta Inkluzija nije Iluzija – razvoj inkluzivnog volonterstva.


U Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina u Đelekovcu za učenike 7. i 8. razreda korisnicima projekta se kroz interakciju predstavila edukativna brošura Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom. Kod djece se nastojala razviti svijest i razumijevanje za različitost svake vrste.

Nakon što su se upoznali s načinom ophođenja i reagiranja prema različitima od sebe, odnosno osobama s invaliditetom učenici su isprobali voziti invalidska kolica.

Volonteri Udruge nositelja pokazali su učenicima kako rastaviti i sastaviti kolica, što su kasnije i sami pokušali napraviti. Zaključili su kako korištenje pomagala nije nimalo jednostavno te uvidjeli važnost međusobne potpore, pomaganja i razumijevanja.

Projekt Inkluzija nije iluzija sufinancira Koprivničko-križevačka županija, nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra, grada Koprivnice, partneri u projektu su Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec, Općina Đelekovec, Udruga Roma Korak po korak Koprivničko-križevačke županije, a suradnici projekta su Košarkaški klub osoba s invaliditetom Koprivnica.

čitam...