12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruga HERA traži volontere i volonterke na području dvije županije
U

Ne propustite

Udruga HERA Križevci traži volontere i volonterke za pružanje podrške žrtvama i svjedocima na području Koprivničko – križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije.

Pozivamo sve zainteresirane osobe sa područja Koprivničko – križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u organizaciji udruge “HERA“ Križevci.
Za volontere i volonterke biti će organiziran dvodnevni besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.
Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružati će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirati će se kroz tjedna dežurstva na Županijskom sudu u Bjelovaru, Općinskom sudu u Koprivnici te Prekršajnom sudu Bjelovar, stalna služba Križevci.

Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati 12 sati mjesečno. Svaki volonter/ka dobiti će potvrdu o volontiranju.

Tko se može prijaviti:
• punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
• osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
• osobe motivirane za pomoć drugima,
• komunikativne, empatične, tolerantne osobe
• odgovorne i etične osobe

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki. Rok za prijavu je 12. veljače ove godine.

Ako se želite prijaviti, pisanu prijavu poslati putem e-maila info@udruga-hera.info ili poštom na adresu I.Z.Dijankovečkog 5, 48260 Križevci. Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na telefon 048 271 335 ili mail info@udruga-hera.info.
Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije HERA Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac Korak, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

kao vila

Zamišljena djevojka odabrala hlače i čizmice koje su svi primijetili, a valovita kosa njezin je adut

Ulice su prepune odjeće i modnih kombinacija u laganim, proljetnim bojama. Još smo sramežljivi pa one šarene i upečatljive komade...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti