Božić u našem kraju

Udruga žena Prekogorke ugostila oko stotinjak žena iz cijele županije

09:25h
0
Udruga žena Prekogorke // Foto: Mirko Hanžeković

Udruga žena Prekogorke iz Brđana Sokolovačkih, organizirale su po 6. puta svoje godišnje druženje pod nazivom Božić u našem kraju.

Ugostile su oko stotinjak članica udruga žena s područja Koprivničko-križevačke županije, ali i susjednih nam županija. Osim članica udruga, bili su nazočni i mnogi uvaženi gosti udruge, njihov načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, velečasni Milan Kerš, predstavnik nezavisnog sindikata Bilokalnika, članovi DVD-a Donji Maslarac te mnogi sponzori i prijatelji udruge koji im nesebično pomažu.


Članice udruge žena Prekogorke priredile su kratki kulturno – zabavni program na temu božićnih običaja i tradicije bilogorskog kraja, kraja u kojem žive. Osim lijepih prigodnih stihova recitacija i pjesama, kratkim igrokazom su pokazale da su dobre amaterke glumice i tako nasmijale goste. Nakon programa sljedila je bogata večera te ples i zabava do jutra.

I ove su godine pokazale da su unatoč tome što su malobrojna udruga bez veće pomoći sponzora i stalnog nailaženja na zatvorena vrata kod molbi za pomoć pri radu udruge, dobre domaćice te ih stoga iznimno veseli što se gosti iz godine u godinu vraćaju k njima i uvijek se traži mjesto više.

čitam...