14 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Udruživanje obrtnika kao imperativ njihova opstanka
U

Ne propustite

Nastavljen je trend smanjenja broja obrta na području Udruženja obrtnika Koprivnica, upozorila je tajnica Jasmina Markota. Dana 31. prosinca 2005. godine Udruženje je imalo 976 članova, a tri godine kasnije odnosno s 31. prosincem 2008. imali su 857 članova odnosno čak 119 obrta manje.
Uz oko stotinu odjava, lani je prijavljeno samo 50 novih obrta. Iako ne raspolažu točnim podacima, tajnica koprivničkog Udruženja obrnika Markota kao razloge gašenja obrta navodi odlazak obrtnika u mirovinu, prelazak obrta u trgovačko društvo, a za većinu pretpostavlja da se nisu snašli u tržišnoj utakmici jer je 59% odjavljenih obrta iz kategorije onih koji su registrirani u posljednje tri godine.
– Inače se smatra da se u prve tri godine na tržištu ili uspije ili ne uspije odnosno u tom razdoblju se pokaže je li se obrtnik snašao ili nije, objasnila je Jasmina Markota. Naglasila je da biti obrtnikom nije nimalo lako, jer na njemu leži teret odgovornosti kako za vlastitu, tako i za budućnost zaposlenih.
– Obrtnici će morati prihvatiti udruživanje, kao imperativ opstanka, zaključila je tajnica koprivničkog Udruženja J. Markota.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti