za naredne tri godine

Udruzi Mali princ odobreno 630 tisuća kuna za provedbu programa poludnevnog boravka

Odobrenim iznosom financirati će se plaće zaposlenica u neposrednom radu s korisnicima, troškovi materijala za aktivnosti, troškovi prehrane i higijene, te dio režijskih troškova. 

08:12h
0
Foto: Grad Đurđevac

Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ iz Đurđevca, Kristinka Štefan potpisala je Ugovor o financiranju trogodišnjeg programa Poludnevni boravak i klupske aktivnosti koji je bio prijavljen na natječaj Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju Udruge.


Projekt je pozitivno ocijenjen te je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osigurano financiranje u iznosu od 210 tisuća godišnje za razdoblje od 1. lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2023. godine.

Ovaj program obuhvaća svakodnevni poludnevni boravak i povremena popodnevna druženja te sudjelovanja u aktivnostima i događajima u lokalnoj zajednici za 20 odraslih osobama s intelektualnim teškoćama s područja grada Đurđevca i okolnih općina za koje su organizirane aktivnosti s ciljem ostanka u obitelji i prevencije institucionalizacije, bolje socijalizacije i uključenosti u društvo te povećanja samostalnosti.

Odobrenim iznosom financirat će se plaće zaposlenica u neposrednom radu s korisnicima, troškovi materijala za aktivnosti, troškovi prehrane i higijene, te dio režijskih troškova.

čitam...