24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

UDVDR // U povodu Dana pobjede izložba vojnog znakovlja na Zrinskom trgu
U

Ne propustite

Županijska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te dana hrvatskih branitelja na Zrinskom trgu u Koprivnici organizira izložbu vojnog znakovlja.

To je prva takva izložba u Koprivnici, a na njoj će biti predstavljena privatna kolekcija zagrebačkog dragovoljca Renata Vinceka, s oko tisuću komada platnenog i metalnog znakovlja iz Domovinskog rata.
Izložba će se moći pogledati od 8 do 13 sati ispod šatora koji će biti na središnjem koprivničkom trgu.

Osim što je predstavila novu izložbu, Podružnica je na današnjoj konferenciji za novinare istaknula još tri projekta: Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama, projekt koji se uspješno provodi u tri županije, od ove će se godine provoditi i u našoj, u cilju što boljeg informiranja javnosti, posebno djece i mladih, o istini od Domovinskom ratu. U sklopu projekta održat će se i tri okrugla stola, i to ‘Oslobađanje vojnih objekata na području Koprivničko-križevačke županije u rujnu 1991. godine’, koji će se održati u Koprivnici, ‘Zapadna Slavonija u Domovinskom ratu 1991. – 1995.’ u Križevcima te ‘Specijalna policija u Domovinskom ratu 1991. – 1995. s osvrtom na policijsku postrojbu Policijske uprave koprivničko-križevačke Ban’, koji će se održati u Đurđevcu.

Za okrugle stolove predviđa se učešće eminentnih poznavatelja tih događanja, neposrednih sudionika, ratnih zapovjednika i znanstvenika koji se bave tom tematikom, kao i predstavnika civilne vlasti, predsjednike tadašnjih kriznih štabova gradova Koprivnice i Križevaca.

Kadaje pak riječ o braniteljskoj problematici, ogranak će predložiti gradonačelnici Koprivnice i Gradskom vijeću da se razmisli o pokretanju Savjeta/odbora za branitelje Grada Koprivnice.

Kako ističu u Podružnici, stvarna potreba za time zasigurno postoji i svakim danom su sve izraženiji problemi s kojima se susreću članovi udruge, branitelji i stradalnici Domovinskog rata kao i njihove obitelji.

Podružnica ujedno poziva sve potrebite branitelje da im je jave kako bi primili donacije u odjeći i obući, koja je prikupljena u suradnji sa Središnjicom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×