32.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ugrađen prvi trajni elektrostimulator srca
U

Ne propustite

U koprivničkoj bolnici obavljena je prva operacija ugradnje trajnog elektrostimulatora srca, odnosno pace-makera. Riječ je o uređaju neophodnom u liječenju poremećaja srčanog ritma, kad pacijentu ne pomažu lijekovi i nema drugog načina liječenja, a u nekim stanjima spašava život.

Ravnateljica dr. Gordana Slavetić ocijenila je ovaj događaj velikim iskorakom za koprivničku bolnicu, ali i za ovdašnje bolesnike jer više za tu uslugu neće morati odlaziti u zagrebačke klinike.

Koprivnička bolnica je prva u regiji koja u kategoriji općih bolnica obavlja ovakve zahvate, za koje su pacijenti dosad odlazili isključivo u specijalizirane klinike i veće bolnice, naglasila je ravnateljica Slavetić.

Ujedno je čestitala kardiolozima – voditelju odjela Krešimiru Šutalu te posebno mladom specijalistu, a uskoro i subspecijalistu Eugenu Fucaku koji je nakon edukacije obavio prvu ugradnju pace makera u srce pacijenta koprivničke bolnice.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava Svetog Ivana Krstitelja

Ivanje se slavi diljem županije, bogat program u Koprivničkom Ivancu, Torčecu, Kalinovcu, Kozarevcu i Podravskim Sesvetama

Blagdan Svetog Ivana Krstitelja obilježit će se za vikend i danima koji slijede diljem županije. Osim župa posvećenih ovom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×