Gotovo krim istraživanje

Uhićen je Nizozemac koji je Prigorjem bježao policiji s Afganistancima u kombiju

Nekoliko stranih državljana je ozlijeđeno, a kvalifikacija ozljeda će se znati po zaprimanju liječničke dokumentacije.

12:26h
0
Privođenje osumnjičenog za teško ubojstvo // foto: Ivan Brkić
Ilustracija // foto: Ivan Brkić

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom Nizozemske, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Sumnja se da je osumnjičeni u subotu, 21. kolovoza, oko 7.50 sati, u Novim Bošnjanima kraj Križevaca upravljao kombi vozilom njemačke registarske oznake te se nije zaustavio na znak policijskih službenika.

Nastavio se kretati poljskim putem te je na kraju poljskog puta zapeo u odvodnom kanalu.

U kombi vozilu prevozio je više stranih državljana različite dobi, po njihovoj izjavi radi se o državljanina Pakistana, Bangladeša i Afganistana, budući da su navedeni strani državljani bez dokumenata. Nekoliko stranih državljana je ozlijeđeno, a kvalifikacija ozljeda će se znati po zaprimanju liječničke dokumentacije.

Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela osumnjičenik je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Prema stranim državljanima koje je osumnjičeni prevozio postupa se sukladno Zakonu o strancima.