Teško kazneno djelo

Uhićeni vlasnici staračkog doma u kojemu je u strašnom požaru izgorjelo šest osoba

Podsjetimo, u subotu 11. siječnja u velikom požaru staračkog doma u Andraševcu smrtno je stradalo šestero ljudi, korisnika Obiteljskog doma za starije i nemoćne Zelena oaza.

09:36h
0
Screenshot

Vlasnici doma za starije i nemoćne u Andraševcu, u kojemu je nedavno izgorjelo šestoro štićenika, jutros u uhićeni.

Kako piše Index, iz Policijske uprave krapinsko-zagorske potvrdili su da su uhićene dvije osobe u dobi od 48 i 51 godine zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Inspekcijskim nadzorom obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu, u kojem je prije mjesec dana u požaru tragično poginulo šestero štićenika, utvrđene su brojne nepravilnosti, zbog čega su protiv poslodavca podneseni kaznena prijava Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog prekršajnom sudu.

Podsjetimo, u subotu 11. siječnja u velikom požaru staračkog doma u Andraševcu smrtno je stradalo šestero ljudi, korisnika Obiteljskog doma za starije i nemoćne Zelena oaza za kojeg se ispostavilo da je smještao puno više korisnika nego je bilo prijavljeno i to u objektima na adresi na kojoj dom nije bio niti prijavljen.

čitam...