intervenirali 19 puta

Ukočio se od dvije velike pive, liječniku prijetio smrću i tražio injekcije, na sudu obećao da će ići u crkvu prisegnuti da ne pije više

Počeli su mjeriti muškarcu tlak i puls te su ga prisjeli u sjedeći položaj. On je prilikom pružanja liječničke pomoći došao k sebi te je počeo prijetiti liječniku neka mu da lijekove, injekciju. Ovaj je to odbio, što je alkoholiziranog muškarca razjarilo.

09:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U drugoj polovici travnja ove godine u Ulici Stiska u Đurđevcu dogodio se ružan slučaj. Zbog velike alkoholiziranosti pozvana je hitna kako bi pomogla 29-godišnjem muškarcu. Sada je na sudu podignuta optužnica te su utvrđene okolnosti događaja.

Kad su došli, kroz razgovor s ukućankom članovi Tima 1 hitne pomoći saznali su da je muškarac popio dvije velike pive od dvije litre.

Počeli su mjeriti muškarcu tlak i puls te su ga prisjeli u sjedeći položaj. On je prilikom pružanja liječničke pomoći došao k sebi te je počeo prijetiti liječniku neka mu da lijekove, injekciju. Ovaj je to odbio, što je alkoholiziranog muškarca razjarilo. Liječnik je tada otišao u sanitetsko vozilo te se zaključao, a 29-godišnjak je došao do vozila i rukama udarao po staklu suvozača.

Ti ćeš meni nositi masku, ubit ću te, ti ćeš meni nositi masku – urlao je on udaraujući po vozilu. Prijetnje su izazvale osjećaj straha i bojazni kod liječnika.

Sam Anakonda priznao je da je došao kući za blagdane te da je konzumirao alkohol od kojeg se ukočio pa je pozvana hitna. Ne sjeća se što se događalo i što je govorio, a ako je psovao i prijetio liječniku, žao mu je i kaje se i za sve je kriv alkohol. Sjeća se da se u jednom trenutku probudio i otišao kod susjeda i kada se vratio kući, ponovno je zaspao i po njega je došla policija. Naveo je da će ići u Molve u crkvu kako bi prisegnuo da više ne konzumira alkohol jer zbog toga i ima problema. 

Za muškarca se traži zatvor od 11 mjeseci, a napomenimo da su djelatnici napadnute hitne naveli da su kod okrivljenika intervenirali čak 19 puta radi njegove alkoholiziranosti. Također, već je proveo vrijeme u zatvoru.

čitam...