6.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Umirovljenici dobivaju 150 kuna božićnice
U

Ne propustite

Umirovljenici s područja Koprivnice čija ukupna primanja u listopadu nisu prešla 1250 kuna dobit će između 9. i 15. prosinca 150 kuna božićnice od gradske uprave.

Prvo su 9. prosinca na redu umirovljenici čija prezimena počinju slovima “A” do “D”, koji po svoj novac trebaju doći između 9 i 13 sati u vjenčaonicu na Zrinskom trgu 1. Dan kasnije u isto vrijeme i na isto mjesto trebaju doći umirovljenici čija prezimena počinju slovima od “Dž” do “H”, a 11. prosinca su na redu umirovljenici s prezimenima od slova “I” do “M”. Isplata će biti nastavljena u ponedjeljak 14. prosinca za korisnike čija prezimena počinju slovima “N” do “S”, a 15. prosinca za umirovljenike čija prezimena su na slova od “Š” do “Ž”.

– Da bi dobili 150 kuna umirovljenici će morati predočiti osobne iskaznice i odrezak na kojem se vidi kolika im je bila mirovina za listopad ove godine. Grad je u proračunu osigurao 82 tisuće kuna za tu stavku – rekla je Ankica Nježić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te dodala da će po 150 kuna dobiti oko 500 koprivničkih umirovljenika.

Korisnika bi bilo i više da su vladajući na posljednjoj sjednici Vijeća prihvatili amandman vijećnika HSU-a Željka Šempera kojim je tražio da se maksimalni prihod s kojim umirovljenici ostvaruju pravo na 150 kuna božićnice dignu sa 1250 na 1500 kuna. Amandman nije prihvaćen, pri čemu su se Šemper i gradonačelnik Zvonimir Mršić oštro porječkali. Šemper je, naime, rekao Mršiću da nije socijalno osjetljiv spram teške materijalne situacije umirovljenika te da u, primjerice, Puli tu novčanu pomoć dobiva puno veći broj osoba treće životne dobi, a on mu uzvratio da se za probleme u kojima su umirovljenici može zahvaliti vrhu svoje stranke:

– Koalirali ste s HDZ-om, koji je potrošio budućnost Koprivnice i Hrvatske i zaboravljate da Koprivnica nema prirez te da je, primjerice, voda kod nas višestruko jeftinija nego u Puli, što znači da gradska uprava umirovljenicima godišnje daje u stvari puno više.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan poslije utakmice

Torcidaši privedeni zbog pijanstva, droge i pirotehnike, zabranjeno im je na utakmice

Na jučerašnjoj utakmici između Slaven Belupa i Hajduka policija je imala posla. Kako navode iz PU koprivničko-križevačke, bilo je oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×