18.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
primite na znanje

UPOZORENJE Policija u utorak u vrijeme najvećih gužvi zatvara prometnice diljem Podravine
U

Biciklisti kreću iz Osijeka u 11.15 sati i u našem kraju očekuju se između 15 i 16 sati

Ne propustite

Jučer smo pisali da nam idući tjedan u Hrvatsku ponovno dolaze ponajbolji biciklisti na svijetu, koji će u sklopu još jednog CRO Race voziti diljem Lijepe naše. Prva tura tradicionalno je vezana uz Slavoniju i Podravinu, a tim povodom jutros se oglasila i policija, koja će po običaju zatvarati prometnice kojima utrka prolazi.

Biciklisti će voziti praktički kroz cijelu Podravinu, jer staza vodi po državnoj cesti D2, odnosno kroz Kloštar Podravski, Đurđevac, Virje, Novigrad Podravski, Koprivnicu, Kunovec Breg, Suboticu Podravsku, Cvetkovec pa sve s ciljem u Ludbregu. Tom trasom prolazit će u utorak, a s obzirom na to da je start u Osijeku u 11.15 sati, u našem kraju očekuju se između 15 i 16 sati, što znači da će se prometnice zatvarati za vrijeme najvećih gužvi.

Iz policije stoga mole brojne vozače na strpljenje.

– Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama, odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacija vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja, odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke – priopćili su iz policije.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Također, apeliraju na vlasnike teretnih vozila da ih u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale, alternativne, prometne pravce, jer će se ista privremeno isključivati iz prometa. Isto tako, gledatelje upozoravaju da ne stoje na kolniku, odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze izvan kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.

Jasno, mnogi će se ponovno uznemiriti zbog činjenice da će jedno vrijeme stajati u koloni, no CRO Race je velika stvar za Hrvatsku i samim time možemo biti ponosni što najbolji biciklisiti iz cijelog svijeta prolaze i kroz Podravinu. Utrka se prenosi po svim kontinentima pa je to ujedno i svojevrsna promocija našeg kraja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×