Novi projekt

Uređuje se Stari grad u Đurđevcu s jezerom i šetnicom, Mahović: Želimo napraviti vizualnu atrakciju, da se posjetitelji mogu opustiti i uživati

Vrijednost radova uređenja okoliša je oko 160.000 kuna bez PDV-a te se planira prijaviti na natječaj za sufinanciranje izgradnje i obnove kulturne baštine kako bi se ostvarila sredstva sufinanciranja.

15:11h
0
Šetnica uz Stari grad // Foto: djurdjevac.hr

Nakon što je u ožujku Grad Đurđevac dobio građevinsku dozvolu za uređenje predutvrde Staroga grada s rekonstrukcijom kula, opkopa te za uređenje okoliša, napravljen je i Idejni projekt koji se odnosi na krajobrazno uređenje.

U planu je napraviti jezero sa šetnicom koja će se protezati sve do sportsko- rekreacijskog centra te će se posaditi biljke koje su karakteristične za tzv. vlažne livade.

– Želimo posjetiteljima, ali i našim građanima omogućiti da se mogu doći družiti, fotografirati i opustiti uz jezero. To su neiskorišteni dijelovi iza Starog grada i želimo uređenjem dobiti još jedan atraktivni pogled na utvrdu. Čekamo samo odobrenje od konzervatorskog odjela pa bi u rujnu trebali napraviti glavni projekt – kazao je Martin Mahović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i razvojne projekte Grada.

Ovako bi trebalo izgledati uređenje s jezerom i šeticom // Foto: Đurđevac.hr

Vrijednost radova uređenja okoliša je oko 160.000 kuna bez PDV- a te se planira prijaviti na natječaj za sufinanciranje izgradnje i obnove kulturne baštine kako bi se ostvarila sredstva sufinanciranja.

– Nema betoniranja. Materijali će biti prirodni. Čuvaju se vizure Starog grada koje ga čine prepoznatljivim. Reakcije građana su pozitivne već sad, no mislim da još nisu ni svjesni što ih sve zapravo čeka uređenjem. U utvrdi se planira napraviti i jedna suvenirnica. Želimo napraviti jednu vizualnu atrakciju, da posjetitelji mogu uživati u druženju sa životinjama, prošetati i sjesti u pivnicu te uživati – objasnio je Martin Mahović.

Grad Đurđevac računa na Stari grad kao na najvažniju točku za razvoj turizma, a ovime se oplemeniti cjelokupni okoliš pri tom uvažavajući potrebe scenskog uprizorenja Legende o Picokima.

čitam...
Loading...