Svetac i mučenik

Uskoro počinje slavljenje Svetog Marka Križevčanina, pogledajte program

Program obilježavanja  započinje 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će brojne duhovne sadržaje i misna slavlja.

13:29h
0
Sveti Marko Križevčanin - Misa i procesija
Foto: Admir Sinani

U križevačkoj Gradskoj upravi danas je održan sastanak Organizacijskog odbora proslave
svetkovine sv. Marka Križevčanina.

Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama. Predstavnike Policijske postaje Križevci, vatrogasaca, Komunalnog poduzeća Križevci i velečasnog Stjepana Sovičeka pozdravio je na početku sastanka zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević nakon čega je velečasni Soviček predstavio ovogodišnji program.

Program obilježavanja  započinje 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će brojne duhovne sadržaje i misna slavlja. Središnji događaj je 7. rujna, svetkovina sv. Marka Križevčanina, u sklopu koje će misno slavlje na Strossmayerovom trgu od 11 sati predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i metropolit.

Dan ranije, u petak od 19 sati, održat će se misno slavlje u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice, a predvodit će ga mons. Ciril Vasyl, tajnik Kongregacije za istočne crkve u Rimu i mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački.

čitam...