14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uskoro remont pruge na relaciji Koprivnica – Križevci
U

Ne propustite

Na jesen počinje veliki remont pruge između Koprivnice i Križevaca. Riječ je o 28 i pol kilometara dugoj dionici, na kojoj će radovi trajati 560 radnih dana.

– Popravit će se kolosijek koji je na toj dionici od Križevaca do Koprivnice zadnji put popravljan prije 25 godina. U sklopu tog kapitalnog remonta, obnovit će se čelični mostovi, 7 željezničko-cestovnih i 5 pješačkih prijelaza. U željezničkom kolodvoru Mučna Reka i u stajalištu Sokolovac također će se izgraditi suvremeni peroni s rampama za osobe sa smanjenom pokretljivošću, izjavila je Zdenka Francetić iz HŽ Infrastrukture.

Remont pruge i popratne infrastrukture na ovoj dionici važnog međunaronodg koridora 5B rezultirat će povećanjem brzine na 100 do 140 kilometara na sat. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za obnovu dionice od Dugog Sela do Križevaca. Koliko će najavljeni zahvat koštati, Francetić nije mogla decidirano reći, osim da se HŽ Infrastruktura kreditno zadužila u visini 630 milijuna kuna, za što je jamstvo dala Vlada.

tekst: Radio Koprivnica

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti