16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radni sastanak

Uskoro slijedi dogradnja zgrade suda u Đurđevcu, iz Ministarstva pravosuđa i uprave poručuju da žele što prije započeti s projektom
U

Povratak suda u Đurđevac ima mnogih prednosti od kojih valja istaknuti da su sud i gruntovnica postali dostupniji, smanjeni su putni troškovi za zaposlenike ali i troškovi vezani za dolaske stranaka u sud što se najbolje očituje u broju riješenih predmeta

Ne propustite

Đurđevačka gradska uprava bila je mjesto zanimljivog radnog sastanka.

Naime, održan je sastanak na temu zajedničke suradnje oko realizacije projekta dogradnje zgrade suda, a sve zbog potrebe za proširenjem prostora i zapošljavanja dodatnih djelatnika

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Hrvoje Janči, državni tajnik Ministarstva pravosuđa i uprave Jura Martinović, predsjednica Općinskog suda Koprivnica Marija Grgešić, ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić te pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnice Jelena Unger.

Uvodno je predsjednica Grgešić iznijela podatke o broju zaprimljenih i riješenih predmeta u ispostavi suda u Đurđevcu koji potvrđuju opravdanost povratka suda.

Potom je ravnatelj Šustić istaknuo da se aktivno i efikasno radi te je pri završetku i treća katastarska izmjera s obnovom zemljišne knjige na području Đurđevca te je dodao da će i geodetska uprava sudjelovati u troškovima izgradnje.

– Nastavak dobre suradnje Općinskog suda, Državne geodetske uprave i Grada Đurđevca potvrđuje i projekt nadogradnje suda koji je Grad Đurđevac dao izraditi. Projektom se predviđa dogradnja zgrade s dodatnom etažom koja se planira izvesti do kraja godine sukladno planovima Ministarstva pravosuđa i uprave i to kako bi se osigurali dostatni prostori za rad suda, gruntovnice i katastra koji zajednički koriste zgradu – pojašnjavaju iz Grada.

Povratak suda u Đurđevac ima mnogih prednosti od kojih valja istaknuti da su sud i gruntovnica postali dostupniji, smanjeni su putni troškovi za zaposlenike ali i troškovi vezani za dolaske stranaka u sud što se najbolje očituje u broju riješenih predmeta.

Državni tajnik Martinović istaknuo je da Ministarstvo podržava ovaj projekt te je predložio da se što prije zaključi zajednički sporazum kako bi se u najkraćem roku započelo s provedbom projekta.

– Provedba je u interesu više od 30.000 građana s područja grada i okolnih općina koji gravitiraju ovim službama, a kako bi im se omogućila najbolja i najbrža usluga – ističe Martinović.

Na kraju sastanak, gradonačelnik Janči zahvalio je državnom tajniku na dolasku i pomoći Ministarstva pravosuđa i uprave koje je u svom proračunu za ovu godinu osiguralo potrebna sredstva za provedbu ovog projekta. Zahvalio je i predsjednici suda na kvalitetnom i ažurnom rješavanju predmeta te ravnatelju Državne geodetske uprave na suradnji i financijskoj podršci projekta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×