Uspješno odrađena pokazna vatrogasna vježba

09:23h
0
Foto: Grad Koprivnica/Pokazna vježba u Jagnjedovcu

Jučer je na Sabirnoj stanici INA-e u Jagnjedovcu održana uspješna vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Jagnjedovec, Legrad i JVP grada Koprivnice.

Cilj je pokazne vježbe bio da se u pretpostavljenim uvjetima utvrdi spremnost, mobilnost i operativne mogućnosti vatrogasnih postrojbi, način zajedničkog gašenja požara i zapovijedanja, koje je i ovom slučaju uspješno obavio zamjenik zapovjednika JVP Koprivnica Antonio Popijač. Također, ovo je bila i provjera osposobljenosti i uvježbanosti djelatnika INA-e za gašenje početnog požara, te evakuaciju i spašavanje.


Prema zamišljenom scenariju nastanka požara, vježba je izvedena kao da se to stvarno dogodilo, prema svim pravilima. U vježbi su sudjelovali članovi jagnjedovečkog i legradskog društva, profesionalci Koprivnice s tri navalna vozila i ukupno dvadesetak vatrogasaca te Županijski centar za obavještavanje 112 Koprivnica. Na kraju vježbe obavljena je analiza i ocjena tijeka vježbe koja je dobila dobru ocjenu za brzinu izvođenja i profesionalnost u zadacima, naročito za dobru pripremljenost ljudstva i opreme.

čitam...