12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uspješno održana Ljetna škola gitare Koprivnica 2011.
U

Ne propustite

Udruga gitarista klasične gitare Koprivnica, po prvi puta, organizirala je Ljetnu školu gitare Koprivnica 2011. koja se provodila kao jednotjedni boravak u „Sunčanom selu Jagnjedovec“, ispunjen učenjem sviranja klasične gitare te zabavnim i poučnim aktivnostima koje su vezane uz klasičnu gitaru čime predstavlja jedinstveni način učenja sviranja gitare u Hrvatskoj i Europi.

Ljetna škola održavala se od 17-23.07. te je završila sa svojim radom Završnim koncertom učesnika Ljetne škole te njihovih Mentora. Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić posjetio je u subotu Ljetnu školu gitare te je prisustvovao završnom koncertu na kojem se okupilo pedesetak posjetitelja. Svi izvođači na završnom koncertu pokazali su zavidne vještine sviranja klasične gitare te je bio vidljiv veliki napredak u njihovim interpretacijama uz napomenu da su većinu dijela počeli uvježbavati u Ljetnoj školi gitare pa je bilo vidljivo da su uložili veliki trud te da su bili kvalitetno vođeni od strane njihovih mentora.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić posjetio je Ljetnu školu gitare te prisustvovao završnom koncertuVoditelj Ljetne škole i glavni predavač bio je profesor Antonio Rumenovićmr.art. koji radi u Glazbenoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici . Profesor Antonio individualno je radio sa svakim polaznikom te je vodio nastavu komorne glazbe, a asistirao mu je Vanja Posavec, od jeseni student Muzičke akademije u Augsburgu u Njemačkoj, dok su za slobodno vrijeme, igru, kupanje u bazenu i ostale zanimljivosti bili zaduženi volonteri Udruge gitarista klasične gitare Allegro iz Koprivnice, Filip, Davorka, Karolina i Dalibor. Broj polaznika ljetne škole limitiran je kako bi se postigla maksimalna kvaliteta u izvođenju nastave te je ove godine školu polazilo šestero polaznika.

Ljetna škola gitare namijenjena je polaznicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, a minimalna dobna granica ne postoji. Potrebno je da je zainteresirani učenik završio najmanje 1. razred osnovne glazbene škole do početka Ljetne glazbene škole, dok je maksimalna dobna granica za prijavu bila 16. godina odnosno uz moguće izuzetke u dogovoru s profesorom.

Ove godine školu su polazili mladi gitaristi iz Poreča, Lepoglave, Svetog Djurdja, Rasinje, Bjelovara i Koprivnice , a škola se održavala u prostoru Sunčanog sela u Jagnjedovcu . Program ljetne škole zamišljen je kao promocija učenja sviranja klasične gitare u Koprivnici a potaknut je rezultatima koje ostvaruju naši mladi gitaristi na raznim međunarodnim natjecanjima te uspjesima u daljnjem obrazovanju.

Allegro timOvakav koncept ljetne škole gitare ne postoji u Hrvatskoj pa ni šire te vodstvo Udruge Allegro vjeruje da može isti razviti u „brand“ koji će biti prepoznatljiv u budućim godinama što će svakako pridonijeti popularizaciji sviranja gitare kod mladih u Koprivnici, pozicioniranju Koprivnice kao bitnog obrazovnog središta za sviranje klasične gitare, promociji Glazbene škole u Koprivnici i svim ostalim pozitivnim efektima koji će se postići prezentacijom ljetne škole putem interneta i javnih glasila širom Hrvatske.

Ljetna škola financira se jednim dijelom školarinom koju plaćaju sami polaznici škole dok je drugi dio pokriven sredstvima Grada Koprivnice koji je glavni pokrovitelj Ljetne škole gitare Koprivnica 2011.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×